Corona, films, workshops en leesoffensief
 
Bekijk de online versie
 
 
Website   |   Agenda   |   Openingstijden   |   Collectie   |   Mijn Menu
 
 
December in de Bibliotheek
 
December in de Bibliotheek wordt gezellig. Hoewel we als bibliotheek natuurlijk ook te maken hebben met de nieuwe coronamaatregelen, ontvangen we je nog steeds graag in onze vestigingen. Kom gastronomische films kijken, schrijf je eigen gedicht of maak een regenboogreageerbuis!
 
 
Nieuwe coronamaatregelen
 

De vestiging op het Stadsplein sluit dagelijks om 17.00 uur en Bieb Aalsmeer is tot 20.00 uur te bezoeken met Open+. In Uithoorn en Westwijk blijft de bieb open tot 18.00 uur. Daarnaast is het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand verplicht in de Bibliotheek.

 
  Meer info    
 
 
 
Op de agenda
 
Filmochtenden
 
 
Filmochtenden

December is filmmaand! Deze maand vertonen we iedere woensdagochtend een film in de Bibliotheek. Vanwege de feestmaand zijn alle films in het thema gastronomie en haute cuisine. Kijk smakelijk!

  Bekijk de films    
 
 
 
 
Ga eens buiten het boekje
 
 
Ga eens buiten het boekje

Altijd een gedicht willen schrijven maar weet je niet hoe je moet beginnen? In deze creatieve workshop maak je onder leiding van woordkunstenaar Meliza de Vries een stiftgedicht in een afgeschreven boek.

  Meld je aan    
 
 
 
 
Mad Science workshops
 
 
Mad Science workshops

Tijdens de kerstvakantie veranderen kinderen in mad scientists. In de workshops in Uithoorn en Aalsmeer maken ze een regenboogreageerbuis en gaan ze op zoek naar alternatieve energiebronnen.

  Meld je aan    
 
 
 
 
Conferentie Leesoffensief
 

Noord-Hollandse bibliotheken hebben de krachten gebundeld om nog meer mensen te laten weten hoe belangrijk lezen is en om kinderen en jongeren te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Vorige week organiseerde ProBiblio een online conferentie over dit Noord-Hollandse leesoffensief. Naast een aantal interessante sprekers, waaronder voormalig topbestuurder bij AFM Merel van Vroonhoven en en prijswinnend kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak, nam onze eigen directeur Daphne Janson deel aan de conferentie.

 
  Kijk de conferentie terug    
 
 
 
Nieuwsbrief Maakplaats
 
 
Nieuwsbrief Maakplaats

In onze Maakplaats worden robots gemaakt, spelen kinderen in hun eigen digitale strip of worden bewegende fantasiewezens gemaakt van karton. Via de knop hieronder ben jij iedere maand als eerste op de hoogte van de nieuwe Maakplaats workshops!

  Ontvang de nieuwsbrief    
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126