Boekentipsvideo, voorleeswedstrijd, webinar, pak een boek in...
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek Amstelland  

 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 
Video vol boekentips
 
 
Zoals beloofd, hierbij weer een filmpje met boekentips met leuke suggesties van verschillende soorten boeken voor alle groepen. In een half uur tijd ben je weer helemaal op de hoogte van nieuwe kinderboeken -en wat je ermee kan doen in jouw klas.
 
 
Meld je voorleeskampioen aan
 
 
Meld je voorleeskampioen aan
Doet jouw school ook mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8? En weten jullie al wie de Voorleeskampioen van jullie school is? Meld de trotse winnaar dan voor 6 december aan voor de vervolgrondes via onderstaande knop. Op 15 februari zullen de schoolkampioenen dan meedoen aan de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Bibliotheek Amstelland.
  Aanmelden    
 
 
 
 
Pak een boek in
 
 
Pak een boek in

Een leuke leesbevorderingsactiviteit die past bij de feestdagen is: pak een aantal (vergeten) boeken uit de schoolbibliotheek in. Plak er een post-it op met een korte beschrijving van het boek en zet de “cadeautjes” in de klas. Dit is een hele leuke manier om vergeten boeken uit de schoolbieb weer onder de aandacht te brengen. En je kunt natuurlijk ook een aantal leerlingen vragen de boeken uit te zoeken en in te pakken. Veel plezier met deze activiteit!

 
 
 
 
Webinar meertaligheid
 
 
Webinar meertaligheid

Steeds meer kinderen groeien op met een andere thuistaal dan het Nederlands. Wat betekent dit voor het onderwijs en (de samenwerking met) de Bibliotheek? Op 1 september werd door verschillende deskundigen over dit onderwerp gesproken in de webinar Meertaligheid. Ben je een leerkracht in de onderbouw en heb je kinderen die thuis geen Nederlands spreken in jouw klas? Dan is dit webinar zeker interessant om terug te kijken!

  Kijk terug    
 
 
 
 
Nieuwe site over gender- en seksuele diversiteit
 
 
Nieuwe site over gender- en seksuele diversiteit

Op de nieuwe website 'queer kinderboeken' zijn kinderboeken te vinden die gender- en/of seksuele diversiteit als thema hebben of die genderstereotypen aan de kaak stellen. De boeken kunnen leerkrachten, ouders en andere opvoeders helpen om deze thema’s bespreekbaar te maken en om kinderen een inclusiever boekenaanbod te bieden.

 

  Bekijk de nieuwe website    
 
 
 
 
Raadgedicht en DICHTER
 
 
Raadgedicht en DICHTER

Het Raadgedicht van vorige week “Gaap” is wel heel toepasselijk. Leuk om dit Raadgedicht voor het vrijlezen met de kinderen te lezen en te raden en na het vrijlezen het ontbrekende woord te onthullen.

En wil je meer doen met poëzie in de klas? Bekijk dan ook de andere Raadgedichten of schaf de nieuwe DICHTER. aan over poëzie: meer dan 50 gedichten van bijna 40 dichters over poëzie en het dichter zijn, waarom poëzie belangrijk is en hoe het moet: gedichten schrijven.
  Bekijk alle raadgedichten    
 
 
 
 
Boekentips
 
 
 

Er zijn zoveel mooie boeken verschenen, dat we naast de inspiratievideo nog meer boekentips voor jullie hebben. Boeken die je kunt gebruiken rondom het thema sinterklaas en het WK-voetbal en 2 bundels vol mooie gedichten. 

  Bekijk de tips    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126