Met o.a. de Week van de Loopbaan, spoken word en 24Hrs in Amstelveen
 
Bekijk de online versie
 
 
Website   |   Agenda   |   Openingstijden   |   Collectie   |   Mijn Menu
 
 
Waarvoor kom jij naar de Bieb deze maand?
 

Het is september en dat betekent de start van veel nieuwe dingen, ook in de Bibliotheek. Het Informatiepunt Digitale Overheid is feestelijk geopend, we ontvingen vorige week middelbare scholieren in hun introductieweek en maken ons klaar voor een programma vol interessante, leerzame en leuke activiteiten. Om dit allemaal te realiseren en jullie vaker te kunnen ontvangen, hebben we onze openingstijden verruimd.  

 
  Bekijk de nieuwe openingstijden    
 
 
 
Programma
 
Pizza en poetry
 
 
Pizza en poetry

Rhythm, poetry en pizza, moeten we nog meer zeggen? Spoken word artiest Rachel Rumai Diaz leert je in deze creatieve workshop hoe je je eigen rap schrijft!

  Doe je mee?    
 
 
 
 
Week van de Loopbaan
 
 
Week van de Loopbaan

We organiseren verschillende activiteiten in het kader van loopbaanontwikkeling. Rose-Marie Lucas houdt gratis spreekuren en de JobOn bijeenkomst staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling.

  Meer informatie    
 
 
 
 
Het Kleurfeest
 
 
Het Kleurfeest

Ga je mee op tekenavontuur? Kom lekker kleuren in de Bibliotheek tijdens het Kunst & Kids Festival. Iedereen is welkom, al is het alleen maar om even lekker tussen de kleuren te liggen en te genieten van mooie live muziek.

  Kom je kleuren?    
 
 
 
 
Tjitske Jansen
 
 
Tjitske Jansen
Tjitske Jansen draagt voor uit haar nieuwe bundel en geeft een mini-workshop aan dichters. Alleen komen luisteren kan natuurlijk ook!
  Meer info & tickets    
 
 
 
 
Worden wat je wil in de Kinderboekenweek
 
 
Worden wat je wil in de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek 2021 komt eraan. Reserveer nu alvast kaartjes voor de voorstellingen en workshops die we organiseren of laat je inspireren door de boekentips!

  Over de Kinderboekenweek    
 
 
 
 
Wat maak jij vandaag?
 
 
Wat maak jij vandaag?

Kom je een robot maken? Of een digitale strip met jezelf in de hoofdrol? Of bouw je je eigen escaperoom? Het kan allemaal! Elke week organiseren we leerzame en creatieve workshops.

  Maakplaats workshops    
 
 
 
 
Ondertussen in de bieb
 
 
 

Deze week werd het Informatiepunt Digitale Overheid geopend. Veel dingen moeten tegenwoordig via internet geregeld met de overheid, zoals het verlengen van een rijbewijs of het aangeven van inkomstenbelasting. Voor alle vragen hierover kan je terecht in de bibliotheek.

 
  Meer weten?    
 
 
 
Samen met Platform C werken we eraan om kinderen in hun eigen wijk kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines. Vanaf 20 september beginnen er cursussen voor jongeren van 8-12 jaar, waarvan wij de workshops animatie en programmeren verzorgen. 
 
  Meer info & aanmelden    
 
 
 
 
 

Op zaterdag 25 september kun tijdens 24Hrs op ontdekkingsreis door Amstelveen. Kom je tussen 11:00 en 14:00 langs bij ons op het Stadsplein? Dan leer je van Meliza de Vries hoe je een 100% Instagrammable beeldgedicht maakt.

 
  Meer weten?    
 
 
 

Ruim 300 brugklasleerlingen van het Amstelveencollege kregen een introductie op lezen in het voortgezet onderwijs en het gebruik maken van de Bibliotheek. Daarna zijn de leerlingen op zoek gegaan naar hun favoriete boek, iedere leerling verliet de bibliotheek met een boek naar keuze in de tas!

 
 
 
En nog wat andere dingen die je deze maand niet wil missen:

 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126