De laatste ontwikkelingen en activiteiten die interessant zijn voor ouders & kinderen.
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek Amstelland  

 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 
 
Taalontwikkeling begint al jong
 

Het is voor kinderen het beste als ze al op jonge leeftijd talig opgroeien, boekjes ontdekken en voorgelezen worden. Dat kan een hele uitdaging zijn. De bibliotheek ondersteunt jullie hier graag bij. Zo houden we jullie via deze nieuwsbrief op de hoogte van de mooiste boeken, de laatste ontwikkelingen en welke activiteiten in de bibliotheek er interessant zijn voor ouders en hun kinderen.

Veel leesplezier!

 
 
Prentenboek van het jaar 2023 bekend
 
 
Prentenboek van het jaar 2023 bekend

‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is gekozen als het prentenboek van het jaar 2023 en zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen van 2023. Bestel hem alvast bij de lokale boekhandel en bekijk meteen de prentenboeken top 10.

 

  Lees meer    
 
 
 
 
Mediagebruik bij jonge kinderen
 
 
Mediagebruik bij jonge kinderen

Bij elkaar besteden kinderen van 0 t/m 6 jaar per dag ruim anderhalf uur aan verschillende media-activiteiten, dit blijkt uit het jaarlijkse Iene Miene Media mediaonderzoek. Bibliotheken, ouder-kindcentra, huisartsen, kinderopvang en het onderwijs kunnen ouders daarbij helpen.

  Lees het onderzoek    
 
 
 
 
Voor ouders: Voorlezen in een andere taal
 
 
Voor ouders: Voorlezen in een andere taal

In de bibliotheek zijn meerdere voorleesgroepen die voorlezen in een andere taal. Ideaal voor ouders om samen met hun kind plezier te beleven aan boeken en vertrouwen te krijgen met het voorlezen. Wil jij ouders hier op wijzen?

  Voorlezen in de Bieb    
 
 
 
 
Nieuwe voorleescoördinatoren
 
 
Nieuwe voorleescoördinatoren

Vijf pedagogisch medewerkers van kinderopvang Solidoe zijn opgeleid tot voorleescoördinator. Samen maken we verschil in de taalontwikkeling van jonge kinderen en hun ouders. Wil je weten waar wij jullie kunnen ondersteunen met opleidingen en trainingen?

  Naar de trainingen    
 
 
 
 
Voor ouders: Peuterinzicht
 
 
Voor ouders: Peuterinzicht

Met een peuter in huis heb je als ouders je handen vol. Het ene moment lief en gezellig, het andere moment boos en tegendraads. Sezo geeft in samenwerking met de bibliotheek een cursus voor ouders met informatie, handvaten en tips.  Er zijn nog enkele plekken vrij.  

  Meer info    
 
 
 
 

Heb je behoefte aan (digitale) folders om te delen met ouders of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via educatie@debibliotheekamstelland.nl. Wij helpen graag.

 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126