Van 11 tot 19 maart is het Boekenweek in de Bieb! De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt gaat in maart een dagje uit in de boekwinkel of Bibliotheek. 

Scroll naar beneden en ontdek ons programma voor maart.
 
 
S
Tijdens de boekenweek heb je de unieke kans om in gesprek te gaan met auteurs tijdens ons Literair Café 102. Maar er is nog meer! Ga bijvoorbeeld op 23 maart naar het Poeziëcafé, dat in het teken staat van gender en identiteit. Of kom op 9 maart de prachtige film Moonlight kijken onder het genot van een slice pizza en een frisdrankje.
 
 
S
Maxim Februari
 
Spreek scherpzinnig schrijver Maxim Februari over 'doe zelf normaal', zijn nieuwste werk over klimaatverandering en menselijk gedrag.
wo 15 maart | 19.30-21.00 | Amstelveen Stadsplein
 
Info & tickets   S
Alex Boogers
 
Tijdens deze editie praat Theo Hakkert met Alex Boogers over zijn nieuwe roman 'Wij zijn van diamant', een groots opgezette familiekroniek.
za 18 maart | 11.00-12.00 | Amstelveen Stadsplein
 
Info & tickets   S
 
S
 
Wist je dat...

Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek! Speciaal voor alle leden van de Bibliotheek hebben we een interessant cursusaanbod samengesteld. Je leert gratis over allerlei actuele onderwerpen & skills, zoals Lifestyle, Marketing, Productiviteit, fotografie en Communicatie.

 
Ontdek de cursussen   S
 
 
S
 
Machtige Min: Voorlezen en workshop | 4-6 jr.
Internationale Vrouwendag vieren wij met de kleinsten. We lezen het kleurrijke verhaal voor van Min. Daarna maken we een fantasiebloem of -boom van papier.
 
Meer info   S
 
Meneer papier: voorlezen en workshop | 8-10
Laat je creativiteit op de loop. Geniet van een verhaal van een van de avonturen van Meneer papier en maak daarna ook jouw eigen versie van Meneer papier!
 
Meer info   S
Voorlezen in Cobra: En ze leefden nog | 7+
We duiken in wereld van de sprookjes. I.s.m. het Cobra Museum organiseren we een voorleesmiddag en kiezen voor eigentijdse versies van de sprookjes.
 
Meer info   S
 
Bureau Boeiend: Johannes Vermeer
In de lezing van Bureau Boeiend kom je alles te weten over de schilder Vermeer. Inclusief de hernieuwde aandacht voor zijn werk in de 19e eeuw.
 
Meer info   S
 
S
 
Babycafé met muziek | 0-2 jr.
Na de succesvolle reeks van het Babycafé met muziek in Amstelveen nu ook in bibliotheek Uithoorn: het babycafé met muziek! Muziek is heel goed voor de (taal)ontwikkeling van jouw baby en een prachtige manier om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen.
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
S
 
Alles over laaggeletterdheid

Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven of met het gebruik van de computer. Anton Furnee van de Bibliotheek vertelt wat laaggeletterdheid is, en wat de bibliotheek doet. Dit Kerkcafé is samen met Claudia Prange en Nici Sonderman van het Taalhuis en met de PKN Uithoorn. Gratis toegang.

 
Meer info   S
 
 
S
 
Workshop energie besparen Amstelveen
Tijdens deze praktische workshop van de gemeente Amstelveen leert u energie te besparen, zonder comfortverlies!
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S