We kunnen weer van start!
 

De coronawinterslaap van ons af schuddend staan we klaar om je te voorzien van de broodnodige cultuurshot. Kom gezellig over de vloer met je kind, ontmoet je favoriete auteur, of ga op reis met je boek. In april is het allemaal mogelijk in Bibliotheek Amstelland!

 
Direct naar de campagnepagina   S
 
S
 
Stel al je brandende vragen aan gerenommeerde auteurs en lokale toptalenten en kom in contact met andere enthousiastelingen tijdens deze exclusieve bijeenkomsten.
 
 
Lezen met Machteld Siegmann
Deze eenmalige leeskring in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein is een unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met de Amstelveense auteur Machteld Siegmann over haar nieuwe roman ‘Wachter op de morgen’.
 
Tickets   S
 
Dineren met Jacobine van den Hoek
Bezoek onze Franse avond in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein! We vieren samen met lokale schrijfster Jacobine van den Hoek de verschijning van haar boek ‘De roos van Napoleon’ onder het genot van Franse gerechtjes.
 
Tickets   S
Ontmoet Adriaan van Dis
Tijdens deze exclusieve avond gaat gerenommeerde schrijver Adriaan van Dis met u in gesprek over zijn boek 'De Wandelaar'. Luister, vraag, ontmoet, en geniet tijdens zijn bezoek in een wel heel bijzondere locatie: Kerkgebouw de Schutse, Uithoorn.
 
Tickets   S
 
In gesprek met Annejet van der Zijl
Ga in gesprek met bekende auteurs tijdens het gloednieuwe Literair Café 102 in Bilbiotheek Amstelveen Stadsplein! We trappen dit bijzondere concept 21 april af met Annejet van der Zijl, meester van historische non-fictie werken.
 
Tickets   S
 
S
 
Het is het tijd om onze hersenen weer te prikkelen! Iets nieuws leren altijd leuk, maar in april is het bij de Bieb nog nét even iets leuker.
 
 
 
Collegereeks over Ethiek
Een 4-delige online collegereeks speciaal voor 55-plussers gegeven door Stichting Oud Geleerd Jong gedaan, omdat je nooit te oud bent om te leren. Filosofiestudente Lette Alsemgeest duikt elke donderdag van april samen met jou in de wondere wereld van filosofie.
 
Meer weten   S
 
 
S
 
Workshop: Liefdesbrief schrijven
De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Samen gaan we even terug naar onze tienertijd en schrijven we, aan de hand van schrijfoefeningen, een liefdesbrief op mooi papier. Deze workshop vindt plaats in de Meent, Amstelveen.
 
Meer informatie   S
 
 
S
 
Poëziecafé thema's Lente & Eerste Liefde
Het Poëziecafé staat in maart in het teken van de lente en in april in het teken van het Boekenweek thema 'Eerste liefde'! Kom schrijven over deze fijne thema's tijdens ons maandelijkse Poëziecafé in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein op 31 maart en 28 april!
 
Meer informatie   S
 
 
S
 
SeniorWeb Computerhulp
Iedere vrijdag zitten docenten van SeniorWeb voor u klaar in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein om u te helpen met vragen over uw computer, tablet, iPad of smartphone.
 
Meer informatie   S
 
 
S
 
Na lange periodes van gesloten basisscholen en in quarantaine met het gezin, staan kids te popelen om weer dingen te ondernemen. Spelen, lezen, leren,doen: het kan allemaal bij de Bieb!
 
 
 
Maakplaats in Museum JAN: Maak je eigen kartonnen bouwwerk | 8-12
De Maakplaats gaat on tour naar Museum JAN! De tentoonstelling is één groot feest voor kinderen die dol zijn op bouwen, want dat is precies wat ze tijdens deze bijzondere editie van de Maakplaats gaan doen.
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
Kinderboekenfeestje – De man met de zeegroene ogen | 4-8 jr.
Ga mee op ontdekkingsreis langs bijzondere werelden uit mooie kinderboeken. Kom gezellig luisteren naar De man met de groene ogen in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein en knutsel daarna lekker mee!
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
S
 
1001 paarse djellaba’s | 3-7 jr.
Tijdens deze muzikale voorleesvoorstelling in Bibliotheek Aalsmeer gaan we luisteren, zingen, gebaren, kijken en zelfs ruiken! Naast verschillende instrumenten is er een voorleestafel en illustraties op groot scherm die het verhaal tot leven brengen. 
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
Eindelijk weer op reis! Begin jouw trip met één van onze vele reisboeken. Vind antwoord op al je reisvragen en bereid je voor op een onvergetelijke vakantie in de Bieb.
 
 
Zomervakantie inspiratie & reistips
 
Wat zijn jouw plannen deze zomer? Bereid je droomvakantie voor in de Bieb met onze vele reisboeken. Plan bijvoorbeeld een bijzondere en duurzame reis met '80 Duurzame reizen' of ontdek de beste reistips in 'Katja was hier' van Katja Schuurman.
 
Meer reisboekentips   S
Polen in de ogen van het Poolse kind
 
Niet alleen boeken kunnen ons even naar andere landen brengen, ook onze activiteiten doen je afreizen. Bezoek bijvoorbeeld vanaf 20 april de fascinerende expo ‘Polen doorde ogen van het Poolse kind’ in Bibliotheek Aalsmeer.
 
Meer informatie   S
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S