Nationale voorleesdagen - elke dag een gedicht - Dolfje - boekenbingo - en meer
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek Amstelland  

 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 

De beste wensen voor 2023! Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en natuurlijk ook vol leesplezier. Dat leesplezier belangrijk is, bleek (weer) uit een recent onderzoek van de onderwijsinspectie. In deze nieuwsbrief geven we je tips voor leesbevorderende activiteiten en hoe je zelf op de hoogte kunt blijven van mooie nieuwe kinderboeken, zodat je ook in 2023 jouw leerlingen met veel plezier kan laten lezen.

 
 
 
 
Nationale Voorleesdagen 2023

Voorlezen is de hele basisschool door belangrijk. Het prikkelt de fantasie, leert kinderen zich beter te concentreren en is ontzettend goed voor de taalontwikkeling. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 jan t/m 4 feb 2023 besteden we er daarom graag extra aandacht aan. Centraal staat het prentenboek van het jaar: “Maximiliaan Modderman geeft een feestje” van Joukje Akveld en Jan Jutte. Tijdens deze dagen lezen we extra veel voor op kinderdagverblijven en scholen. Doen jullie op school ook mee?

  Meer info en boekentips    
 
 
 
 
 
 
Doe mee! Altijd tijd voor gedicht

Elke dag een gedicht in de klas. Dat hoeft maar een minuut te duren. En in die minuut breng je de klas aan het lachen, troost je de kinderen, leer je ze spelen met taal of geef je ze nieuwe inzichten. En in de week van 26 januari t/m 1 februari 2023 besteden we nog wat extra aandacht aan poëzie, want dan is het weer Poëzieweek. Dit jaar heeft deze week het thema ‘Vriendschap’. Doe je ook mee met je klas?

  Bekijk de tips    
 
 
 
 
 
 
Dolfje Weerwolfje voor €2,99

Vanaf 10 februari is het boek Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon te koop voor €2,99.  Je kunt de ouders over deze mooie actie informeren. Maar nog leuker is om de kinderen zelf enthousiast te maken voor het boek met bijvoorbeeld deze video van Paul van Loon, zodat zij er thuis over gaan vertellen. Wil je in de klas aan de slag met Dolfje Weerwolfje, dan kun je onderstaandde button gebruiken.

  Lestips    
 
 
 
 
Op de hoogte van mooie kinderboeken
De nieuwe biebboeken in jouw mailbox
 

Wist je dat je een overzicht van alle nieuwe jeugdboeken in de bibliotheek in jouw mailbox kunt ontvangen? Daarvoor moet je eerst inloggen op de website van de bibliotheek met jouw eigen pasnummer of met de schoolpas en wachtwoord van de bieb. Dan klik je op “Collectie”- “Ontdek de collectie” en dan op de knop “Bekijk de aanwinsten”. Scroll in de lijst naar de boeken die jij interessant vindt, bijv. jeugdboeken 7-9 jaar en klik dan op de knop “Abonneren”. Je krijgt dan 1x in de maand een overzicht met de nieuw verschenen boeken in die categorie. Heel handig!

 
 
 
 
Boekenbingo

Een hele leuke manier om nieuwe kinderboeken te leren kennen, is door met jouw leerlingen mee te doen aan Boekenbingo. Voor elke bouw zijn er 20 mooie nieuwe kinderboeken geselecteerd. Kinderen in de onderbouw lezen de 20 titels voor de onderbouw (of laten ze voorlezen), kinderen in de middenbouw lezen de titels voor de onder- en middenbouw (dus 40 titels) en kinderen in de bovenbouw lezen alle 60 titels. Ga de uitdaging aan en lees met jouw klas 60 kinderboeken in 5 maanden tijd!

  Naar de Boekenbingo    
 
 
 
 
 
 
De Grote Vriendelijke 100

De Grote Vriendelijke 100 is een initiatief van De Grote Vriendelijke Podcast, een podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Lezers stuurden een top 5 kinder- en jeugdboeken in waaraan zij warme herinneringen bewaren of die ze recentelijk hebben ontdekt. Het is een mooie lijst geworden vol klassieke en moderne kinderboeken.

  Lees je ze alle 100?    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126