Bibliotheek Amstelland
 
 
 
Er is veel  te beleven in de Bibliotheek aankomende maand! Wat denk je van een nieuwe editie van het Literair Café 102 met auteur Tijs Goldschmidt, of één van onze te gekke Maakplaatsworkshops?

Scroll naar beneden om meer te ontdekken!
 
 
S
 
 

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat/moet steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Dan is een bezoekje aan het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek een uitkomst. Wij denken met je mee en we geven je informatie.

 
meer over het IDO   S
 
 
S
 
Delpher biedt de gedigitaliseerde, originele teksten van meer dan 21 miljoen krantenpagina’s, 12 miljoen tijdschriftpagina’s en meer dan 900.000 boeken van de 15e tot de 21e eeuw. Met 1 zoekactie zoek je in 130 miljoen gedigitaliseerde pagina's. Het aanbod blijft de komende jaren groeien.
 
Zoek en vind   S
 
 
S
 
Zoek je een leuke activiteit voor de kinderen? Via Kids & Cultuur Amstelveen vind je altijd de leukste culturele activiteiten voor de jeugd in Amstelland. Kijk alvast op de Facebookpagina en maak je keuze.
 
Laat maar zien   S
 
 
S
 
De Maakplaats is een plek in de Bibliotheek, waar kinderen van 4 tot 12 jaar zich ontwikkelen op het gebied van techniek en creativiteit door middel van leuke workshops. Zo zijn er bijvoorbeeld LEGO-workshops waarin er robots geprogrammeerd worden. Of je gaat zelf een borstelbotje in elkaar schroeven of aan de slag met je eigen digitale verhaal. Zo ontdek je waar je enthousiast van wordt en ontwikkel je belangrijke vaardigheden voor later. De maakplaats workshops vinden plaats in al onze vestigingen!
 
De Maakplaats agenda   S
 
S
 
 
Literair Café 102
We gaan in gesprek met auteur Tijs Goldschmidt over zijn laatste prijswinnende boek 'Wolven op het ruiterpad'. De moeite waarde want volgens Trouw en de Volkskrant is dit één van de beste boeken van 2022. 
do 16 februari | 19.30-21.00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
Senia Informatiebijeenkomst Leeskring

Een leeskring echt iets voor jou? Kom dan naar deze informatiebijeenkomt van Senia en krijg informatie over de dienstverlening van Stichting Senia voor leeskringen. Ook kunt je deze avond met de andere deelnemers een nieuwe leeskring starten. 
do 23 februari | 15.00-17.00 |Bibliotheek Uithoorn

 
Meer informatie   S
 
 
S
 
Financieel Café
Het Financieel Café is bedoeld voor alle inwoners van Amstelland die vragen hebben over geldzaken of orde willen scheppen in hun financiële situatie.
Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.
Uithoorn: iedere twee weken op donderdag 16.00-18.00 
Aalsmeer: iedere week op vrijdag 13.00-15.00
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S