Beste lezer,

Goed nieuws! Aan de bouw van de nieuwe bieb Uithoorn wordt hard doorgewerkt. We verwachten dat rond de jaarwisseling de ruwbouw van het pand af is. In januari en februari wordt verder gewerkt aan details, zoals de elektra. Als dat klaar is, krijgen wij in maart de sleutel om er een echte bibliotheek van te maken! 

We gaan schilderen en behangen, vloeren leggen en mooie meubels neerzetten. Aan sfeervolle verlichting is ook gedacht en er komen prachtige boekenkasten tegen de wand, vol met boeken. Zoals het er nu naar uit ziet, kunnen we begin van de zomer verhuizen. Wij hebben er zin in, jullie ook?

 
 
Even binnen kijken
Bekijk de foto's voor een kleine indruk hoe het er nu uit ziet.
 
Bekijk de foto's   S
 
Ontmoet van Dis
In november geeft de Bibliotheek een boek cadeau. Dit jaar is het 'de Wandelaar' van Adriaan van Dis. We hebben hem gevraagd om naar Uithoorn te komen voor een gesprek over zijn werk en leven. Nog even niet in de Bieb, maar in kerkgebouw de Schutse. Ben je erbij?
 
Koop je tickets   S
 
S

Laatst hadden we de workshop ‘Later word ik Astronaut’ in de Bibliotheek Uithoorn met een beperkt aantal deelnemers. In de nieuwe bieb passen er meer astronauten in spé in de ruimte!

 
Op de plattegrond zie je de workshopruimte, aan de voorgevel van het gebouw. Het is er lekker licht. Vooral handig voor de workshops van de Maakplaats. Hier leer je een 3D-wereld bouwen met CoSpaces, maak je een promo van je favoriete boek of leer je programmeren met robots en LEGO. Jonge deelnemers worden in de Maakplaats uitgedaagd op het gebied van techniek en creativiteit. Met het prachtige uitzicht op de Amstel komt de inspiratie vanzelf!
 
 
 
Onze wethouder nam een kijkje in de toekomstige bibliotheek en vertelde op video wat hij er zag.
 
 
 
 
Doe mee
 
 
 
Wil je iets met ons organiseren in de nieuwe bieb? Laat het weten, we komen graag met je in contact!
 
Contact   S
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S