juffen- en meestersbijeenkomst, Kinderboekenweek, Nieuwe Bieb Uithoorn, cultuurkabaal, tips
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek Amstelland  

 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 

Het schooljaar is weer begonnen en ook dit schooljaar kijken we ernaar uit om samen met jullie het leesplezier van jullie leerlingen te vergroten. In deze nieuwsbrief vind je leuke activiteiten voor jou en voor jouw leerlingen. En natuurlijk geven we (boeken)tips om dit schooljaar met veel leesplezier te beginnen.

 
 
Juffen- en meestersbijeenkomst
 
 
Juffen- en meestersbijeenkomst

Op dinsdag 13 september 2022 organiseert Boekhandel Libris Venstra van 17.00 tot 19.00 uur de Juffen- en Meestersbijeenkomst! Krijg leuke boekentips en ontmoet schrijvers  Iven Cudogham (Anansi de spin, sterker dan olifant) en Job Kuhlkamp (De Knorrige Koning). Neem gezellig je collega’s mee naar deze gratis inspiratiesessie. Je kunt je aanmelden bij info@venstra.nl

 
 
 
 
Nieuwe bieb Uithoorn
 
 
Nieuwe bieb Uithoorn

De nieuwe bieb in Uithoorn is open! Kom je binnenkort eens langs om de nieuwe bieb te ontdekken en te genieten van het mooie uitzicht op de Amstel, al dan niet met een kop koffie (nog de hele maand september van het huis!)? En voor leerkrachten uit Uithoorn organiseren wij op 29 september van 16.00 tot 18.00 uur een proeverij.

  Alles over Bieb Uithoorn    
 
 
 
 
Kinderboekenweek: Gi-ga-groen
 
 
Kinderboekenweek: Gi-ga-groen

Kinderboeken over de natuur staan centraal in de “Gi-Ga-groene” Kinderboekenweek van 2022. Een mooi thema, waarbij je leesboeken en informatieboeken kunt gebruiken, maar zeker ook strips, poëzie, zoekboeken, moppenboeken en prentenboeken. Allemaal te leen in de bieb! Gebruik hiervoor jullie schoolpas waarmee je 20 materialen voor 6 weken kunt lenen.

  Naar de leestips    
 
 
 
 
Kinderboekenweek in de Bieb
 
 
Kinderboekenweek in de Bieb

In de Kinderboekenweek zijn er voor jullie leerlingen heel veel leuke dingen te doen in de bibliotheek. Zo kunnen ze hun eigen gi-ga-groene film of gedicht maken en is er een heus Leesmonsterbal van de Leesmonsterclub.

Wijs je jouw leerlingen op deze leuke activiteiten? 

  Alle KBW activiteiten    
 
 
 
 
 
Cultuurkabaal
 

De bibliotheek werkt samen met Platform C om kinderen in hun eigen wijk kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines, zoals DJ, Streetdance en Animatie en Programmeren. De cursussen zijn ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en beginnen op 20 september in Wijkcentrum Alleman.

Wil je jouw leerlingen wijzen op deze workshops? 

 
  Meer info en aanmelden    
 
 
 
Leestips voor de Kinderboekenweek
 
Welke boeken lees jij tijdens de Kinderboekenweek? Wij hebben de volgende tips voor je...
 
  Naar de leestips    
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126