Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek Amstelland  

 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 
Live Inspiratiesessie
 
 
Live Inspiratiesessie

We kunnen elkaar weer ontmoeten en boekentips uitwisselen! Samen met boekhandel Venstra vertellen we je graag over de mooiste kinderboeken voor in elke groep. Je kunt ze gelijk lenen met jullie schoolpas, of aanschaffen voor de schoolbieb.

Graag tot woensdag 9 maart, 15.30 uur in bibliotheek Stadsplein. Gratis toegang, wel even aanmelden via educatie@debibliotheekamstelland.nl

 
 
 
 
Winnaars voorronde Nationale Voorleeswedstrijd
 
 
Winnaars voorronde Nationale Voorleeswedstrijd
Op zaterdag 12 februari organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De deelnemers waren kinderen uit groep 7 en 8 die op hun basisschool de voorleeswedstrijd hadden gewonnen. De twee winnaars zijn Amy Huisman van de Antoniusschool in Kudelstaart en Eefje van Leeuwen van BS De Horizon. Gefeliciteerd Amy en Eefje! Zij gaan door naar de provinciale voorronde in maart.
  Meer informatie    
 
 
 
 
World of Books in de Bibliotheek
 
 
World of Books in de Bibliotheek
“World of books” is een boekenkast in de Bibliotheek van Amstelveen met kinderboeken van over de hele wereld. Geschreven in het Turks, Portugees, Japans, Armeens en nog veel meer! Naast boeken in verschillende talen zijn er ook veel voorleesgroepen die voorlezen in verschillende talen. Zo kunnen kinderen genieten van verhalen in hun moedertaal.
  Meer informatie    
 
 
 
 
Bibi Dumon Tak over het Leesoffensief
 
 
Bibi Dumon Tak over het Leesoffensief
De Noord-Hollandse bibliotheken organiseerden een online conferentie over het Noord-Hollandse leesoffensief.  Schrijfster Bibi Dumon Tak leverde een inspirerende bijdrage met haar eigen visie op aantrekkelijk leesonderwijs. Zeker het terugkijken waard!
  Terugkijken    
 
 
 
 
Thema Kinderboekenweek:        Gi-ga-groen!
 
 
Thema Kinderboekenweek: Gi-ga-groen!

De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks, maken het Kinderboekenweekgeschenk. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

  Meer informatie    
 
 
 
 
Boekentips
 
 
Boekentips

Tips voor mooie nieuwe boeken! Introduceer je ze in jouw klas?

  Naar de boekentips    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126