Bibliotheek Amstelland
 
 
 
 
 
 
 
Jouw Bieb, gecertificeerd!
De Bibliotheek Amstelland is glansrijk gecertificeerd door CBCT-Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal. Bibliotheken met het bibliotheekcertificaat bieden een constante kwaliteit van producten en dienstverlening aan hun klanten.
 
Lees meer   S
 
 
S
 
Nieuws over uitleen luisterboeken en FilmBieb

Per 1 april stopt de bibliotheek met het aanbieden van fysieke luisterboeken, en per 1 juli ook met de DVD's via FilmBieb. Inmiddels kan je als lid van de bibliotheek via de onlinebibliotheek.nl heel eenvoudig altijd en overal genieten van onze luisterboeken, snel gedownload in een handige app.

Je kunt nog tot en met 31 maart in de bibliotheek terecht om nog wat luisterboeken te lenen. Deze mag je gewoon conform de huidige uitleentermijn behouden en voor het einde van die termijn weer inleveren bij de bibliotheek.

 
Bekijk de online luisterboeken   S
 
 
S
 

Het is weer tijd voor de jaarlijkse inkomstenbelasting. Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen via de computer kan best lastig zijn. Wat hulp van een expert die met je meekijkt is dan fijn. Daarom zijn er in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn zijn er verschillende initiatieven, zoals een financieel café speciaal gericht op dit thema. 
Donderdag 6 & 20 april | 14.00-16.00 | Bibliotheek Uithoorn

 
Meer over belastingaangifte & de Bieb   S
 
S
 
 
Literair Café 102: thrillerauteur Charles den Tex
Ontmoet tijdens deze exclusieve avond thrillerauteur Charles den Tex. Hij geeft een lezing over zijn nieuwste razend spannende boek 'De Repair Club'.
Donderdag 13 april | 19.30-21.00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
Spoken word workshop: Performing baart kunst
Ga aan de slag met voordragen, of nog beter gezegd: het performen van jouw teksten. Je neemt een van je eigen teksten mee. We doen gezamenlijke oefeningen en je krijgt persoonlijke feedback op jouw performance.
Zaterdag 15 april | 11.00-13.00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Wil je je spoken word komen voordragen? Kom dan ook naar het PoezieCafé in de avond van 20 april. 
 
Meer info & tickets spoken word   S
 
 
S
 
Rouwcafé - voor alle soorten rouw

Bijvoorbeeld rouw na het overlijden van een dierbare, door een echtscheiding, of door het verlies van werk. In het Rouwcafé kom je samen met andere rouwenden en begeleider Finy Sheils-van der Post zodat je de verdieping in kan gaan en misschien wel een stuk(je) rouw bij jezelf kunt helen. 
Woensdag 5 april |11.00-12.30| Bibliotheek Uithoorn

 
Meer info & aanmelden   S
 
 
S
 
JobOn Meet-Up – Weten wat je wilt
Tijdens JobOn ontmoet je andere werkzoekenden en leer van elkaars ervaringen. Tijdens deze sessie ga je op zoek naar jouw drijfveren en jouw wensen die een rol spelen in jouw zoektocht naar werk.
Woensdag 19 april | 10.00-12.00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
 
Het Boekstart Babycafé is de plek om samen boekjes te lezen, plaatjes aan te wijzen en verhaaltjes te vertellen. Plezier in samen lezen staat voorop en daarbij zijn kinderen die als baby zijn voorgelezen later beter in taal. Je kunt hier dus niet vroeg genoeg mee beginnen.
Vrijdag 21 april | 09.30-10.30 | Bibliotheek Uithoorn
 
Aanmelden   S
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S