Oktober begint goed in de Bieb, met een spetterend programma rondom de Kinderboekenweek. Maar niet alleen voor de kids is er vanalles te doen, ook ouderen kunnen aan de slag in de Bieb. Digitaal vaardig worden is binnen handbereik met de verschillende cursussen die plaatsvinden komende maand. En niet te vergeten: een gloednieuwe editie van Literair Café 102! 

Lees verder om te ontdekken wat er allemaal op het programma staat komende maand in Bibliotheek Amstelland. 
 
 
S
 
 
Het is bijna Kinderboekenweek!
Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek kun je van alles ontdekken over de natuur! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022, en er is genoeg te doen in Bibliotheek Amstelland, zoals Gi-Ga-Groene Maakplaatsen, of wat dacht je van een Gi-Ga-Groen collagegedicht?
 
Alles over de Kinderboekenweek 2022   S
 
 
S
 
Groot succes: Arthur Japin bij Literair Café 102
Maandag 19 september ontvingen wij gerenomeerd schrijver Arthur Japin in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Hij vertelde over zijn nieuwste werk 'Wat stilte wil', ging in gesprek met bezoekers en signeerde achteraf zijn werk. De bezoekers beoordeelden de lezing met gemiddeld een 9,3. Quote: "een geweldige avond. Blijf dit vooral doen!"
 
Eerstvolgende Literair Café 102   S
 
 
S
 
Dementievriendelijke bibliotheek
Op Wereld Alzheimerdag, 21 september, ontving de Bibliotheek Amstelland voor al haar vestigingen uit handen van wethouder Marijn van Ballegooijen, het certificaat ‘Dementievriendelijke Bibliotheek’. Naast speciaal hiervoor getraind personeel beschikt de bibliotheek ook over een dementheek. Een advies- en uitleenservice van technische ondersteuningsproducten, de zogenaamde warme technologie, voor mensen met dementiële problematiek en hun naasten.
 
Lees verder   S
 
 
S
 
 
Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken? Ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Wij denken met je mee en we geven je informatie.

 
Meer info   S
 
 
S
 
Digi-cursussen van het ASCC
De Amstelland Senioren Computer Club (ASCC) organiseert in oktober twee cursussen om u te helpen met uw digitale vaardigheden: 
Cursus overstappen van Windows 10 naar 11 | 3 oktober | 13.30-14.30 | Bibliotheek Uithoorn
Cursus Android tablet and smartphone | 4 oktober | 13.30-14.30 | Bibliotheek Uithoorn
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
S
 
Gratis lezing 'Digitalisering van de zorg'
Tijdens de bijeenkomst bieden wij persoonlijke en praktische hulp bij vragen die u heeft over de verschillende gezondheidsapps. Deze lezing wordt op meerdere data in verschillende vestigingen gegeven.
 
Data & aanmelden   S
 
 
S
 
Gratis spreekuur Seniorweb

Iedere vrijdag zitten docenten van SeniorWeb voor u klaar om u te helpen met vragen over uw computer, tablet, iPad of smartphone. U kunt hier terecht met vragen over het gebruik van diverse programma’s en apps, het beveiligen van uw apparaat en het installeren van apps en updates.
De dienstverlening is gratis. Aanmelden is niet nodig.

 
Agenda spreekuur   S
 
 
S
 
 
 
Literair Café 102: Lieve Joris
Een exclusieve kans om in gesprek te gaan met auteur Lieve Joris over haar roman Hildeke.
Donderdag 13 oktober | 19.30-21.00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein 
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
Indian Poetry Night: Book launch 'Ashq Nishan Nahi Chorhte
Accomplished poet, eminent psychologist & counsellor Gurdeep ‘Gul’ will launch her book “Ashq Nishan Nahi Chorhte” which means “Tears don't leave traces”. This evening she will perform her poems guided by orginal music. There is also time to meet each other and interact with the author.
Donderdag 20 oktober | 19.30 - 21.00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
S
 
HOME Art Project - Where do you feel at home?
Visual artist Stephanie Rhode is going to talk about her current HOME art project, the meaning of home and her other art projects like Labyrinth (2017)
 
More info   S
 
 
S
S
 
 
Voorleesochtend: Gebakken rijst met van alles en nog wat! | 3-6 jaar
Kom luisteren en genieten! Reza en Chee-Han Kartosen-Wong komen deze ochtend speciaal voor jouw naar Amstelveen om hun prachtige boeken aan je voor te lezen.
Zaterdag 15 oktober | 10.15-11.15 | Boekhandel Libris Venstra
 
Meer info & reserveren   S
 
 
S
 
Kinder Repair Café | 4 - 12 jaar
Neem iets mee wat gerepareerd moet worden, zoals een teddybeer, fietsje, T-shirt of autootje. Onder begeleiding van een vrijwilliger ga jij je speelgoed repareren.
Woensdag 26 oktober | 15.30-17.00 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
S
 
Gi Ga Groene Leesmonsterbal | 7-12 jaar
Ook zin in een feestje tijdens de Kinderboekenweek? Kom dan naar het GI-GA Groene Leesmonsterbal, voor echte leesmonsters (in wording).
Zaterdag 8 oktober | 15.00-16.30 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein | Gratis, wel aanmelden.
 
Meer info & aanmelden   S
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S