Lessen bestellen, lezen in de zomer, boekentips en meer
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek Amstelland  

 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 
De zomervakantie staat voor de deur!
 
In deze nieuwsbrief lees je wat je in het nieuwe schooljaar kan verwachten van de Bibliotheek. Daarnaast willen we vooral onder de aandacht brengen wat jouw leerlingen deze zomer kunnen doen in de bieb en hebben we de boekentips een zomers tintje gegeven.
 
 
Lekker veel lezen in de zomervakantie
 
 

Het is bijna zomervakantie, tijd om te lezen! We zijn op een aantal scholen langs geweest om boeken te promoten, zodat kinderen weten welk boek ze willen lezen in de vakantie. We kregen hele leuke reacties zoals: "Ik wist niet dat er zo'n leuk boek bestond, is de bieb vanmiddag open?”.

Dit kun je ook zelf organiseren met boeken uit de (school)bibliotheek. Leg een stuk of 40 verschillende soorten boeken in het midden van jouw klas, naast leesboeken ook stripboeken, informatieboeken, gedichtenbundels, moppenboeken, kookboeken, etc. Laat er een paar zien, vertel er wat over en laat de leerlingen dan zelf kijken en kiezen. Ze schrijven de titel op en gaan het boek dan zelf lenen in de Bibliotheek. Handig om te weten: in de zomervakantie mogen de boeken vier weken geleend worden in plaats van drie.

 
 
Lessen bestellen voor volgend schooljaar
 
 

Kom je in het nieuwe schooljaar weer met jouw klas naar de Bibliotheek voor een les vol leesplezier en/of digitale geletterdheid? Of wil je dat wij in de klas komen? Bestel dan nu de lessen in onze webshop. We doen ons best om het rooster voor alle groepen in de laatste week van de zomervakantie op jouw school te krijgen. Handig voor de jaarplanning!

 
  Naar de webshop    
 
 
 
Cursus Leescoördinator (Open Boek 3.0)
 

Op 1 september 2021 start in de Bibliotheek een nieuwe cursus Open Boek 3.0. In de opleiding leren cursisten verschillende boeksoorten kennen, werken ze met actuele kinder- en jeugdboeken en afwisselende leeswerkvormen. Het uitgangspunt is om teksten tot leven te laten komen en kinderen leren teksten te interpreteren. Cursisten bereiden in de loop van de bijeenkomsten hun jaarplan voor. Heb jij interesse? Aanmelden kan via onderstaande knop. 

 
  Aanmelden voor de cursus    
 
 
 
Zomertas en bingo met leuke prijzen
 
 
Zomertas en bingo met leuke prijzen

Deze zomer kunnen jouw leerlingen een zomertas ophalen in de Bibliotheek waar ze hun geleende boeken voor de vakantie in kunnen meenemen. In de tas zit ook een zomerleesbingo met leuke leesopdrachten. Met een volle bingokaart kunnen de kinderen een zomerse prijs ophalen in de bieb. Wijs je jouw leerlingen en hun ouders op deze actie? Jeugdleden kunnen de tas gratis ophalen.

Wil je de zomerbingo in jouw klas uitdelen? Stuur dan een mailtje naar educatie@debibliotheekamstelland.nl en we sturen de hem naar je op.

 
 
 
 
Kinderen promoten hun favoriete boek in de Maakplaats Studio
 
 
Kinderen promoten hun favoriete boek in de Maakplaats Studio

Welke boeken willen jouw leerlingen aan iedereen aanraden? In de Maakplaats maken ze hun eigen boekpromo voor een greenscreen, net als de boekpromotie video’s die wij vorig jaar maakten. De leerlingen kunnen zelf een video maken of lekker kijken naar welke boeken andere kinderen aanraden. 

  Meer informatie    
 
 
 
 
Zomerse boekentips
 
Zoals je van ons gewend bent sluiten we af met nieuwe boekentips. Dit keer een rijtje vol zomerse boeken. Neem even een kijkje, er zit vast iets voor jouw leerlingen tussen. Veel leesplezier!
 
  Bekijk de zomerse boekentips    
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126