Kinderboekenweek, juffen- en meestersbijeenkomst en Cultuurkabaal
 
Bekijk de online versie
 
 
Bibliotheek Amstelland  

 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 
Aanbod lessen 2021-2022
 
 
Aanbod lessen 2021-2022
Het schooljaar is weer begonnen en ook dit schooljaar kijken we ernaar uit om jullie leerlingen in de bieb te ontvangen en/of lessen bij jullie op school te verzorgen.
 

Heeft jouw school nog niet besteld? Doe dit dan snel, zodat we de lessen voor je kunnen gaan inplannen.

  Lessen bestellen    
 
 
 
 
Juffen- en meestersbijeenkomst bij boekhandel Venstra
 

Op dinsdag 14 september 2021 organiseert Boekhandel Libris Venstra van 17:00 tot 19:00 uur de Juffen- en Meestersbijeenkomst! Door middel van korte presentaties maak je kennis met de favorieten van de uitgevers, de leesmediaconsulenten van de Bibliotheek Amstelland en Boekhandel Libris Venstra en krijg je informatie over hoe je daarmee in de klas aan de slag kunt. Hasna Elbaamrani schreef samen met Lisa Boersen Duizend-en-één paarse djellaba’s en komt daarover vertellen. 

Kom gezellig met je collega’s naar deze gratis inspiratiesessie. Ook dit keer maakt de school kans op een boekenpakket dat tijdens de bijeenkomst wordt verloot. Voor iedereen is er een goodiebag en soep en broodjes staan klaar. Je kunt je aanmelden via aruiter@venstra.nl.

 
 
Maakplaats Studio
 
 
Maakplaats Studio
Hebben jouw leerlingen een boek dat ze iedereen aanraden? Bekijk hier samen de boekpromo video's die kinderen deze zomer in de Maakplaats hebben gemaakt. Willen jouw leerlingen ook zo’n boekpromo maken? Ze kunnen in de klas of thuis ook een video maken in plaats van hun boekbespreking. Of laat ze in de herfstvakantie naar de Maakplaats Studio komen!
  Maakplaats Studio    
 
 
 
 
Cultuurkabaal cursussen
 
 
Cultuurkabaal cursussen

Samen met Platform C werken we eraan om kinderen in hun eigen wijk kennis te laten maken met verschillende kunstdisciplines. De cursussen zijn ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en beginnen op 20 september in Wijkcentrum Alleman te Amstelveen. De bieb verzorgt workshops animatie en programmeren. Wil je jouw leerlingen wijzen op deze workshops?

  Meer info & aanmelden    
 
 
 
 
Ontmoet Jozua Douglas in de Kinderboekenweek!
 

Zijn jouw leerlingen ook zulke fans van de grappige boeken van Jozua Douglas? In de Kinderboekenweek kunnen ze deze kinderboekenschrijver ontmoeten. Woensdagmiddag 13 oktober komt Jozua Douglas langs in de Bibliotheek op het Stadsplein en vertelt hij wat hij eigenlijk had willen worden: dierenarts, boswachter, filmacteur, wielrenner, tv-presentator, dierentuinoppasser, piloot en de dikke en de dunne. Uiteindelijk ontdekte hij dat hij allang iets was: schrijver.

Natuurlijk duiken de kinderen ook samen met de schrijver in zijn boeken, zoals De verschrikkelijke badmeester, waarin Lev zwemkampioen moet worden, of zijn nieuwe boek Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia, waarin Lev van zijn vader detective moet worden.

Zijn jouw leerlingen aanwezig bij deze gratis voorstelling? Wel even aanmelden! 

 
  Meer info & aanmelden    
 
 
 
 
Worden wat je wil in de Kinderboekenweek 2021
 

Kinderboeken over worden wat je wil staan centraal in de Kinderboekenweek 2021. Een mooi thema waar in bijna elk kinderboek aandacht aan wordt besteed. Een tip: Denk niet alleen aan boeken over beroepen, maar ook over dromen en wensen voor de toekomst. Bij dit thema kun je naast leesboeken zeker ook strips, poëzie, zoekboeken, moppenboeken en prentenboeken gebruiken. Allemaal te leen in de bieb! Gebruik hiervoor jullie schoolpas waarmee je 20 materialen voor 6 weken kunt lenen. Klink op onderstaande knop voor boekentips.

 
  Leestips voor de Kinderboekenweek    
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126