Bibliotheek Amstelland
 
 
 
S
 
 

Kom je ook op donderdag 16 maart naar de inspiratiesessie? Het is van 16:00-17:30 uur in de Bibliotheek Uithoorn (Marktplein 65). Een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met de mooie nieuwe bibliotheek in Uithoorn! Dit keer gaan we samen op zoek naar boeken voor de verschillende type lezers in jouw klas.

Graag tot ziens op 16 maart in de Bibliotheek Uithoorn. Gratis toegang, wel even aanmelden graag.

 
Aanmelden   S
 
 
 

Wat wordt het beste kinderboek van het jaar? Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen meebeslissen door mee te doen aan de Nederlandse Kinderjury. De leesweken zijn t/m 9 april. Tijdens de leesweken kiezen kinderen zelf een boek uit 2022, lezen ze lekker in hun boek en praten ze over de boeken die ze gelezen hebben. Zo beleven ze heel veel leesplezier!

Klik voor de tiplijsten en lesideeën op de knop hieronder  

 
Tiplijsten en les idee├źn   S
 
 
 

Op woensdag 14 februari organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De deelnemers waren kinderen uit groep 7 en 8 die op hun basisschool de voorleeswedstrijd hadden gewonnen. De twee winnaars zijn Yara Weymiens van basisschool OBS Kudelstaart en Amina Shoaib van OBS De Westwijzer uit Amstelveen. Gefeliciteerd Yara en Amina! Zij gaan binnenkort door naar de provinciale voorronde. Meer info over de Nationale voorleeswedstrijd vind je via de oranje button: 

 
Meer info   S
 
 
 

In de bibliotheek hebben we een nieuwe tafel waar we leuke boeken die bijna nooit worden uitgeleend (weesboeken) mooi presenteren. Daardoor worden ze weer opgemerkt en vaker geleend. Dit kun je ook doen in je eigen schoolbieb. We hebben er een speciale poster voor gemaakt die je erbij kunt hangen. 

 
Interesse? Mail ons!   S
 
 
 

In het najaar verschijnt een nieuwe editie van de bloemlezing “Een boek voor jou” in zes verschillende talen: Arabisch, Farsi, Turks, Tigrinya, Koerdisch en Somalisch. De bloemlezing zal bestaan uit verhalen, gedichten en tekeningen van bekende Nederlandse kinderboekenmakers en is bedoeld als welkomstgeschenk voor kinderen in azc’s. Daarnaast komt er een handelseditie voor mensen die werken met nieuwkomers. De oplage van de handelsedities hangt af van de belangstelling voor de boeken. Heeft jouw school interesse om meerdere exemplaren in te kopen? Stuur dan even een mail: 

 
Ja, wij hebben interesse   S
 
 
 

In de Kinderboekenweek 2023 vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2023 is van 4 t/m 15 oktober.

 
Meer over de KBW2023   S
 
 
S
 
Boekentips
Elke 2 maanden zetten wij (de lees- en mediaconsulenten van de Bibliotheek Amstelland) mooie nieuwe kinderboeken op een rij. Ook dit keer zijn er weer veel mooie boeken verschenen.
Veel leesplezier!
 
Laat maar zien   S
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S