Mediawijsheid, aan de slag met rijke teksten, conferentie leesoffensief en boekentips
 
Bekijk de online versie
 
 
Team Educatie   |   Webshop   |   Agenda
 
 
Beste lezer,
 

Na een fantastische Kinderboekenweek gaan we door met mooie activiteiten, thema’s en verhalen. Daar vertellen we over in deze educatienieuwsbrief. Zo gaan we aan de slag met Mediawijsheid tijdens Nederland Leest Junior en de Week van de Mediawijsheid, (mede)organiseren we een conferentie over het Leesoffensief, geven we weer mooie boekentips en starten we een nieuwe cursus Open Boek en een Leesmonstersclub.

Veel leesplezier!
De leesmediaconsulenten van de Bibliotheek

 
 
Studiebijeenkomst Rijke teksten 17 november
 
 
Studiebijeenkomst Rijke teksten 17 november

Wat zijn rijke teksten precies en hoe zet je ze in in de les? Nienke Kroes geeft een interessante lezing waarbij je al je vragen kunt stellen. Deelnemen aan de bijeenkomst op woensdag 17 november van 15:00-17.00 uur kan voor 50,- en als je de cursus Open Boek hebt gevolgd. 

  Aanmelden    
 
 
 
 
Online conferentie Leesoffensief
 
 
Online conferentie Leesoffensief
Noord-Hollandse bibliotheken hebben de krachten gebundeld om nog meer mensen te laten weten hoe belangrijk lezen is, en om kinderen en jongeren te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Op woensdag 24 november van 14.00 tot 15.30 uur organiseert Probiblio een online conferentie over het Noord-Hollandse leesoffensief. Aanmelden is niet nodig.
  Over de conferentie    
 
 
 
 
Inspiratiesessie 24 november online
 
 
Inspiratiesessie 24 november online

Zoals beloofd, sturen we 24 november weer een filmpje met boekentips met leuke suggesties van verschillende soorten boeken. Houd je mailbox dus in de gaten!

 
 
 
 
Week van de Mediawijsheid
 
Samen Sociaal Online
 
Samen Sociaal Online
 

De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat dit jaar in het teken van: Samen Sociaal Online. Op verschillende scholen geven wij in deze week (maar ook de rest van het jaar) medialessen. Van groep 1 t/m 8 gaan kinderen aan de slag met thema’s als: hoe gedraag je je online?, herken je reclame in vlogs?, wat is nepnieuws? en nog veel meer.

 
  Naar alle medialessen    
 
Webinar Mediawijsheid voor ouders
 
Webinar Mediawijsheid voor ouders
 

In de week van de mediawijsheid kunnen ouders deelnemen aan het landelijke webinar op 9 november 2021 om 20:00 uur. In het webinar neemt Denise Bontje ouders mee in het mediagebruik van kinderen tot 12 jaar. Hoe  praat je over media met je kind? Wil je ouders op dit interessante webinar wijzen?

 
  Aanmelden webinar    
 
 
 
Meld jullie Voorleeskampioen aan!
 
 
Meld jullie Voorleeskampioen aan!
Doet jouw school ook mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8? En weten jullie al wie de Voorleeskampioen van jullie school is? Meld de trotse winnaar dan voor 6 december aan.
  Aanmelden schoolkampioen    
 
 
 
 
Worden jouw leerlingen Junior Cyber Agents?
 
 
Worden jouw leerlingen Junior Cyber Agents?

Om digitale boeven te slim af te zijn, zoekt gemeente Amstelveen Junior Cyber Agents. Met de spannende game HackShield leren jouw leerlingen alles over hacken, datalekken en veilig internetten. Leerlingen tussen de 8 en 12 jaar kunnen meedoen.

  Ga naar Hackshield    
 
 
 
 
Cursus Open Boek in januari
 
 
Cursus Open Boek in januari

In januari 2022 start bij voldoende aanmeldingen een nieuwe cursus Open Boek 3.0. In de opleiding leren cursisten verschillende boeksoorten kennen, werken ze met actuele kinder- en jeugdboeken en afwisselende leeswerkvormen. Cursisten bereiden in de loop van de bijeenkomsten hun jaarplan voor.

  Meer info en aanmelden    
 
 
 
 
Leesmonsters quiz en club
 
 
Leesmonsters quiz en club

Welke type leesmonsters zijn de leerlingen in jouw klas? Met onze quiz ontdekken ze het! Ze krijgen mooie boekentips en geïnteresseerden kunnen zelfs de Leesmonstersclub mede vormgeven. Voor en door Leesmonsters!

  Naar de Leesmonsters quiz    
 
 
 
 
Mediawijze leestips
 
 
Mediawijze leestips
Gebruik deze nieuwe boeken in de klas om over mediawijsheid te praten.
  Boekentips    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126