Kom in oktober naar het veelzijdige programma van de Bibliotheek!
 
Bekijk de online versie
 
 
Website   |   Agenda   |   Openingstijden   |   Collectie   |   Mijn Menu
 
 
Verhalen om te delen en om van te genieten
 
We leven van verhalen en de Bibliotheek staat er bol van. Deel jouw eigen verhaal met schrijfworkshops, of kom luisteren en kijken in de Week van de Ontmoeting, de Dag van de Geschiedenis of de Kinderboekenweek! Ook zijn we weer begonnen met voorlezen en mag je zonder reservering komen studeren. Natuurlijk ben je ook welkom om een stapel kraakverse verhalen op te halen!
 
 
Week van de Ontmoeting
 
Nationale Voorleeslunch
 
Nationale Voorleeslunch
 
Vrijdag werd er in heel Nederland voorgelezen uit het speciaal voor de Nationale Voorleeslunch geschreven verhaal van Mensje van Keulen. In Amstelveen lazen de leerlingen van de Roelof Venemaschool voor aan bewoners van Brentano.
 
Samen naar kunst kijken
 
Samen naar kunst kijken
 

Kom samen met Astrid van Zelst naar kunst kijken en ga tijdens deze workshop op ontdekking in de mooiste kunstwerken. 

 
  Aanmelden    
 
 
 
Op de agenda
 
Lezing Margalith Kleijwegt
 
 
Lezing Margalith Kleijwegt
De schrijver neemt je op donderdagavond in Stadsplein mee in haar intieme familieverhaal Verdriet en Boterkoek. Daarin laat ze zien hoe iedere generatie anders met de oorlogsgeschiedenis omgaat.
  Meer info & aanmelden    
 
 
 
 
Cees Bakker bij Walk & Talk
 
 
Cees Bakker bij Walk & Talk
Wat is jouw verhaal, wat zijn jouw talenten? Cees Bakker van SollicitatieLAB gaat samen met jou op zoek naar jouw vaardigheden, voor banen in de wereld van vandaag en morgen.
  Meer info & aanmelden    
 
 
 
 
Schrijverscafé Uithoorn
 
 
Schrijverscafé Uithoorn
Schrijf je weleens in een dagboek of op facebook? Zou je meer en vaker willen schrijven? Of zou je ooit een boek willen uitgeven? Kom dan eens naar het Schrijverscafé Uithoorn.
  Meer informatie    
 
 
 
 
Aalsmeerse verhalen
 
 
Aalsmeerse verhalen
Het thema van de Maand van de Geschiedenis is 'Aan het werk'. De tentoonstelling, de lezingen en de filmvertoningen in de Oude Veiling vertellen je over de bedrijvigheid in Aalsmeer door de geschiedenis heen.
  Meer weten?    
 
 
 
 
Ontmoet Adriaan van Dis
 
 
Ontmoet Adriaan van Dis
Pssst.. alvast een preview voor november: Adriaan van Dis komt naar Uithoorn! Deze fantastische verhalenverteller schreef het geschenkboek van Nederland Leest 2021: De Wandelaar. Koop je kaartjes, dit kan snel gaan!
  Kaartjes    
 
 
 
 
Amstelveen Original: poëzie & woordkunst bij de Bieb
 
 

Gemeente Amstelveen promoot het veelzijdige aanbod van de stad met de campagne ‘Amstelveen Originals’. Meliza de Vries, woordkunstenaar en programmamaker van de Bibliotheek, staat ook in de spotlights: "Ik zoek naar originele manieren om mensen hun verhaal vorm te laten geven. Doe je mee?"

 
  Poëzie & schrijven in de bieb    
 
 
 
Buiten het boekje
 
Buiten het boekje
 

Eerst krijg je een korte rondleiding door het Cobra Museum. Daarna ga je samen met een dichter aan de slag met het maken van een stiftgedicht van een afgeschreven boek en maak je van de kaft een kunstwerk in cobra stijl. 

 
  Meer info & aanmelden    
 
Poëziecafé
 
Poëziecafé
 
Elke laatste donderdag van de maand is het poëziecafé. Het thema van deze maand is 'Worden wat je wil'. Je mag je eigen geschreven gedicht komen voordragen, maar ook om alleen te luisteren ben je welkom!
 
  Meer info & aanmelden    
 
 
 
Spreekuur Testament & Uitvaart
 
 
Spreekuur Testament & Uitvaart

Tijdens dit gratis inloopspreekuur in Bibliotheek Aalsmeer kun je al je vragen over het regelen van testament en uitvaart stellen aan een notaris en uitvaartondernemer.

  Meer informatie    
 
 
 
 
Rupsje Nooitgenoeg
 
 
Rupsje Nooitgenoeg

In een prachtige en kleurrijke theatershow komen Rupsje Nooitgenoeg en 75 andere karakters uit de bekende verhalen van Eric Carle tot leven. Een magische, ritmische voorstelling in Schouwburg Amstelveen. 

  Meer info & kaartjes    
 
 
 
 
Kleurfeest in de bieb
 
 
Kleurfeest in de bieb
Deze kleurrijke foto's willen we je niet onthouden! Afgelopen zondag maakten kinderen op het ritme van live Beatles-muziek een megakunstwerk in de Bibliotheek.
  Bekijk alle foto's    
 
 
 
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta   Insta  
 
 
Bibliotheek Amstelland
Amstelveen, Aalsmeer & Uithoorn | info@debibliotheekamstelland.nl | 020 - 6414126