Bibliotheek Amstelland
 
 
 
 
Het einde van 2022 komt in zicht, en wat wás het een jaar.

Het jaar dat we weer volop leuke activiteiten konden  organiseren voor jong en oud, onze nieuwe vestiging in Uithoorn konden openen en weer een heleboel bekende én nieuwe leden mochten ontvangen in al onze vestigingen. 

We wensen iedereen fijne feestdagen, en een goed nieuwjaar! Ben jij benieuwd wat er te beleven is in de eerste maand van 2023? Scroll dan snel verder!
 
 
S
 
Feestdagen openingstijden
Houd tijdens de feestdagen rekening met gewijzigde openingstijden:
  • Kerstavond 24 december: 11-16 uur
  • Eerste & tweede kerstdag: gesloten
  • Oudjaarsavond 31 december: 11-16 uur
  • Nieuwjaarsdag 1 januari: gesloten
 
 
 
S
 
Werkzaamheden Bibliotheek Uithoorn
Let op: wegens werkzaamheden is Bibliotheek Uithoorn donderdag 12 januari gesloten. U bent die dag uiteraard welkom op onze vestigingen in Aalsmeer en Amstelveen.
 
 
 
S
 
 
Voorlezen maakt je niet alleen leuker, maar zorgt ook voor een positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. In de periode van 25 januari t/m 4 februari 2023 zetten we voorlezen in de schijnwerpers met De Nationale Voorleesdagen (0-6 jr.). Op 25 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.
 
Voorleesdagen in de Bieb   S
 
 
S
 
Muziektheater met Jeritza Toney
Jeritza vertelt verhalen, zingt en maakt muziek op haar eigen, vrolijke wijze, in nauw samenspel met het publiek. Haar gitaar speelt zoals ieder jaar een hoofdrol!
Zaterdag 28 januari | 11.00-11.30 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
Poppenspeler Jogchem Jalink
Poppenspeler Jogchem Jalink (o.a. Sesamstraat, De Boterhamshow) speelt in zijn eentje de complete cast van deze voorstelling. Met zijn vrolijke liedjes, komische teksten en handgemaakte poppen, brengt hij het verhaal letterlijk tot leven!
Zaterdag 4 februari | 11.00-11.30 | Bibliotheek Aalsmeer
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
 

Kom luisteren naar verhalen, knippen en plakken en samen boekjes lezen. Iedereen is welkom. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar. En voor ouders! Komen jullie ook? Het is gratis. Je hoeft niet aan te melden.
woensdag 28 december| 10.30-11.30 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

 
Meer informatie   S
 
 
S
 
Filmochtend – Le Concert
De Franse film vertelt het verhaal van de beroemde Russische dirigent Andreï Filipov.  Filmspecialist Ericvan Rooyen leidt de films in en gaat er na afloop van de vertoning met u over in gesprek.
donderdag 29 december | 10.30-12.30 | Bibliotheek Amsteveen Stadsplein
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
Literair Café 102: Rachel Rumai Diaz
Dit Literair Café is in samenwerking het Cobra Museum en de Boekhandel Venstra! Eerst kun je de tentoonstelling Kosmogonie bezoeken in het museum en daarna treedt spoken word artiest Rachel Rumai Diaz op en wordt zij geïnterviewd over haar werk en ervaringen in de Bibliotheek.
donderdag 5 januari | 19.00-20.45 | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
 
Meer info & tickets   S
 
 
S
 
 

De activiteiten rondom digitale vaardigheden in Bibliotheek Aalsmeer worden uitgebreid met een extra computerinloop op dinsdagmiddag, een ipad cursus én een whatsapp cursus! In samenwerking met Participe Amstelland.

 
Alles van Digitaal Vaardiger   S
 
 
S
 
Na deze 4 cursusdagen in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein kun je zelf een DigiD aanvragen en gebruiken, belastingaangifte doen, informatie vinden en aanvragen doen op websites van de overheid en gebruik maken van het patiëntenportaal van de huisarts en van het ziekenhuis. De eerste cursusdag is dinsdag 17 januari 10.00-12.00
 
Alle data & inschrijven   S
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S