F E E S T! Zaterdag 3 september om 11.00 uur wordt de nieuwe bieb aan Marktplein 65 in Uithoorn officieel geopend. Met een muzikaal tintje en een poëtische voordracht van een lokale bekende... Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn!

Na deze opening zijn in het weekend van 3 en 4 september allerlei feestelijke activiteiten in en rond de nieuwe bieb, voor jong en oud. Wat te denken van een boottochtje over de Amstel? Of het uitproberen van de Maakplaats? Ook zijn de auteurs Rosita Steenbeek en kinderboekenheldin Tosca Menten van de partij.

Of Uithoorn nu 'jouw' bieb is of juist een van de andere vestigingen, we kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Team Uithoorn
de Bibliotheek Amstelland
nieuwebiebuithoorn.nl
 
 
S
 
 
S
 
uitgelicht | Knotsknetter! - Tosca Menten
In een vrolijke voorstelling vol knotsgekke liedjes en grappige verhalen laten Tosca Menten (misschien wel de allerleukste kinderboekenschrijver van heel Nederland) en haar muzikant Mirek Walton je kennis maken met bijzondere personages uit haar boeken. Luister, laat je verrassen en zing mee! Op zaterdag 3 september van 15.30-16.30 uur kun je gratis de voorstelling bijwonen, reserveer wel vóóraf een plekje.
 
Reserveer een plek   S
 
 
S
uitgelicht | Ontmoet Rosita Steenbeek

Rosita Steenbeek komt op zondag 4 september vertellen over haar nieuwe roman Julia, over de dochter van keizer Augustus. Na afloop beantwoordt zij vragen uit het publiek en signeert zij haar werk. Bij de tafel van ReadShop Uithoorn zijn haar boeken te koop. De bijeenkomst is gratis bij te wonen, wel vooraf aanmelden.

 
Aanmelden   S
 
S
 
uitgelicht | Maakplaats, nu ook in Uithoorn!

Onze razend populaire Maakplaats heeft nu ook een stek in de nieuwe bieb! In de Maakplaats ontdekken kinderen het plezier van zelf en samen nieuwe dingen maken. De makers van straks zetten er hun eerste technische en digitale stappen. Kom tijdens het feestweekend de Maakplaats proeven of meld je meteen aan voor een van de Maakplaatsen in september en oktober.

 

 
Maakplaats Uithoorn   S
 
 
S
uitgelicht | Poëzie op de Amstel
Varen, varen... Met de Amstel voor de deur kan het niet anders dat die een rol speelt bij de bieb. Drie keer raden waar de inspiratie voor het blauw in de bieb vandaan komt! En in het feestweekend kun je met dorpsdichter Peter Borghaerts het water op. Het idyllische Uithoorn aanschouwen vanaf de Amstel en ondertussen genieten van de mooiste gedichten.
 
 
S
In het feestweekend kun je ook (nader) kennis maken met Boek- en SchrijfPlatform Uithoorn, Taalhuis en ASCC; alledrie organisaties die (deels) vanuit de bieb werken. Schrijfliefhebbers komen bij elkaar in het Schrijverscafé van Boek- en SchrijfPlatform Uithoorn. Met de hulp van het Taalhuis leren volwassenen beter Nederlands lezen, schrijven en spreken. ASCC geeft computerhulp en helpt bij het vergroten van digitale vaardigheden.

Beide dagen zendt RickFM uit vanuit de nieuwe bieb, met reportages en interviews met bezoekers.
 
 
S
Een tijdje terug vroegen we jullie om jullie wensen en ideeën voor de bieb met ons te delen. Dat hebben we geweten! Inmiddels hebben we heel veel inzendingen binnen, heel hartelijk dank hiervoor. Van het willen geven van een muzikaal optreden tot suggesties hoe meer aandacht te geven aan duurzaamheid. De allereerste wens laten we in het feestweekend in vervulling gaan... 

Heb jij ook een wens? Deel 'm dan met ons online of gebruik de wenskaartjes die in de bieb liggen.
 
 
S

Ook ná het feestweekend is er van alles te doen in de bieb. Zoals:

6 september: Schrijverscafé, 19.30-21.30 uur

7 september: Maakplaats: Je eigen race-auto met LEGO WeDo | 7-9 jr., 15.30-16.30 uur

21 september: Maakplaats: LEGO Mindstorms | 10-12 jr., 15.00-16.30 uur

iedere woensdag: Voorlezen in de bieb | 2-6 jr., 15.30-16.00 uur

Volledige agenda

Gewoon binnenlopen voor een kopje koffie, tot en met september van het huis, kan natuurlijk ook!

 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S